hygienia ja
ilmanpuhdistus

HYGIENIA JA ILMANPUHDISTUS

Valokatalyysipinnoitus

Valokatalyyttinen titaanidioksidipinnoitus on pitkäikäinen, turvallinen ja luonnollinen ratkaisu epämiellyttävien hajujen sekä oireilua aiheuttavien VOC-yhdisteiden ja toksiinien eliminoimiseen sisätiloista. Käsittelyn jälkeen suoja-aine yhdessä valon kanssa hajottaa mikrobit vedeksi ja hiilidioksidiksi. Ilmiö on sama kuin luonnossa, jossa auringonvalo hapettaa ilman epäpuhtauksia vaarattomiksi yhdisteiksi. Titaanidioksidi katalysoi sisätiloissa samaa happiradikaalien tuotantoa sisävalon avulla. Samalla kun sisäilma raikastuu, myös hygieenisyys lisääntyy ja pintojen puhdistaminen helpottuu.

Käsittely tehdään usein kohteisiin, joista ei ole löydetty kuntotutkimuksissa selvää rakenteellista vikaa. Ilmanvaihto toimii, mutta käyttäjät oireilevat silti. Myös saneerausta odottavissa rakennuksissa käyttöikää voidaan käsittelyn avulla pidentää, jolloin vältetään väistötiloista koituvat kustannukset.

Myös ulkopinnoilla voidaan käyttää valokatalyyttistä suoja-ainetta, joka estää orgaanisen lian tarttumisen. Suojaus muodostaa ns. itsepuhdistuvan pinnan, jolta sadevesi huuhtoo lian mukanaan. Tästä käsittelystä löytyy lisätietoa ulkopintojen suojauksista kertovalla sivulla.

Puhtaampaa sisäilmaa, hajunpoistoa ja parempaa pintahygieniaa

Sisäilmaongelmaisten kohteiden lisäksi titaanidioksidipinnoitus sopii ihan kaikkiin tiloihin, joiden hygieniataso halutaan pitää korkealla ja ilmassa liikkuvien mikrobien määrää halutaan vähentää. Pinnoite asennetaan laajasti seinä- ja kattopinnoille, jolloin ilmaa puhdistava vaikutus on huomattava.

Hygieniapinnoitteen lisäksi kosketuspinnoilla kannattaa viikkosiivouksen yhteydessä käyttää myös Bacobania, nanosuojan sisältävää patentoitua pintadesinfiointiainetta. Bacoban sekä puhdistaa että desinfioi pitkävaikutteisesti, antimikrobisia aineita vapautuu hitaasti jopa 10 vuorokauden ajan. Aine on tehokas viruksia, bakteereita ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Se myös vähentää bakteerien aiheuttamia hajuja ja helpottaa siivousta, koska lika ei tartu suojattuihin pintoihin. Bacobania voidaan käyttää lähes kaikille materiaaleille, kuten muoville, metallille, lasille, keramiikalle ja tekstiileille.

Bacoban-suoja tai molemmat pintakäsittelyt yhdessä tekevät ympäristöstä hygieenisemmän ja samalla turvallisemman. Tämä on tärkeää esimerkiksi hoitolaitoksissa ja vanhusten asumisyksiköissä, kuntosaleilla, liiketiloissa, ostoskeskuksissa, taloyhtiöiden yhteisissä tiloissa, urheilutaloissa ja uimahalleissa ja ylipäätään kaikissa julkisissa tiloissa.

hoivakoti hygieniapinnoitus

Desinfiointipuhdistus

Jos olet kiinnostunut ottamaan Bacobanin puhdistus- ja desinfiointikäyttöön omassa yrityksessäsi, sitä on mahdollista hankkia meidän kauttamme. Ainetta löytyy sekä suihkepullossa että puhdistusliinoina. Jätä meille viesti, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme lisää.

Teemme Bacobanilla myös kertaluontoisia desinfiointipuhdistuksia esimerkiksi koronalle altistuneissa tiloissa tai muissa akuuteissa kohteissa. Desinfioiva suoja-aine ruiskutetaan hienona sumuna elektrostaattisen ruiskun avulla, jolloin mikään alue ei vahingossakaan jää käsittelemättä, ja tilat saadaan nopeasti uudelleen käyttöön. Tavoitat meidät nopeimmin puhelimitse, mutta pyrimme vastaamaan myös viesteihin ja sähköposteihin viimeistään seuraavana arkipäivänä.