Nykypäivän teknologiaa

mitä on nano?

Nykypäivän teknologiaa

mitä on nano?

Nykypäivän teknologiaa

mitä on nano?

Nanoteknologia tutkii ja hyödyntää ilmiöitä ja rakenteita, jotka tapahtuvat hyvin pienessä mittakaavassa. Nanotasolla pintamateriaalien ominaisuuksia voidaan muokata ja kehittää haluttuun suuntaan, jolloin pinnasta tulee esimerkiksi antimikrobinen, hydro- ja oleofobinen eli vesi- ja rasvapohjaista likaa hylkivä ja myös kulutuksen- ja säänkestävämpi. Nanopinnoite tarjoaa huomattavan, pitkäkestoisen suojan muuttamatta materiaalin rakennetta tai hengittävyyttä.

Käytössämme on kattava valikoima erilaisia ja eri materiaaleille sopivia korkealaatuisia suoja-aineita. Osa pinnoitteista on näkymättömiä, ne suojaavat muuttamatta pintojen ulkonäköä. Kivelle ja betonille löytyy myös väriä syventäviä, metallinhohtoisia tai kauniin kuultovärisiä pinnoitteita, joissa suojaus yhdistyy upeaan ulkonäköön.

ekologinen valinta

Nanopinnoitus vähentää luonnon kuormaa pidentämällä materiaalien käyttöikää ja vähentämällä ihmiselle ja ympäristölle haitallisten kemikaalien tarvetta. Sekä aikaa että rahaa säästyy.

ekologinen valinta

Nanopinnoitus vähentää luonnon kuormaa pidentämällä materiaalien käyttöikää ja vähentämällä ihmiselle ja ympäristölle haitallisten kemikaalien tarvetta. Sekä aikaa että rahaa säästyy.

Mille materiaaleille nanosuojaus sopii?

Lähes kaikille. Nanosuojaus soveltuu hyvin erilaisille laattapinnoille, kivelle ja betonille. Myös lasille ja keramiikalle, metallille, puulle ja muoville löytyy toimivat suoja-aineet.

Miten pinnoite toimii?

Nanosuojaus reagoi käsitellyn pinnan kanssa kemiallisesti. Se ankkuroituu kiinni muuttuen kiinteäksi osaksi pintamateriaalia. Siksi pinnoite on äärimmäisen kestävä eikä sitä voi pestä pois.

Sisälle vai ulos?

Sekä että. Kodin kovalla kulutuksella olevat pinnat kuten kylpyhuoneen kaakelit ja lattialaatat, hanat ja lasiovet, saunanlauteet ja puupaneelit, wc-tilat, keittiö ja lattiapinnat hyötyvät suojauksesta. Samoin julkiset tilat.

Ulkona mahdollisuuksia on paljon. Luonnonkivet, betonipinnat, kivetykset ja julkisivut… Nanopinnoitus suojaa graffiteilta ja rapautumiselta, kulumiselta, UV-valolta sekä vesi- ja rasvapohjaiselta lialta. Pintoihin saadaan haluttaessa suojan lisäksi myös kauniita väriefektejä.

Ovatko nanopinnoitteet turvallisia?

Kyllä ovat. Käytämme ainoastaan sertifioituja, laadukkaita nanosuoja-aineita. Asennustyön tekevät omat ammattilaisemme, jotka tuntevat tuotteet ja osaavat käsitellä niitä. Tämä takaa sopivimman pinnoitteen ja oikean asennustekniikan valinnan joka kohteessa.

Koska nanosuojaus levitetään nestemäisessä muodossa, asennusvaiheessa on välttämätöntä käyttää asianmukaisia suojaimia. Kun suojaus on kiinnittynyt, ilmaan tai pinnoille ei jää mitään haitallista, ja tilat on turvallista ottaa käyttöön.